ТРЕНИНГ: АНАЛИЗА НА НАУЧНИ ПОДАТОЦИ СО KNIME

На 15.12.2022 година се одржа првиот тренинг во рамките на отворената лабораторија за истражувањ во облакот. Обука се однесува на алатката KNIME (https://www.knime.com/) за анализа на податоци, со визуелен интерфејс, без кодирање, што ја прави оваа платформа соодветна за луѓе од различни области. Ќе биде претставен процесот на креирање на аналитички модели, почнувајќи од едноставни, […]

READ MORE